Tarieven

Een goede tekst is heel veel waard. Hoeveel tijd en geld dit kost, hangt van verschillende factoren af: Om wat voor soort tekst gaat het? Hoe goed is er al over de benodigde tekst nagedacht? Bestaat er wellicht al content, of moet alles nog uitgedacht worden?

Geen vaste prijzen

Een schone deur die vijf jaar geleden nog een verfje heeft gehad, is sneller voorzien van een mooi kleurtje dan een deur vol vlekken en krassen die al een tijdje langer meegaat. Bovendien, wat zal de toegevoegde waarde zijn? Gaat het om het herschrijven van interne teksten, of ga jij met de nieuwe teksten straks veel meer klanten aantrekken en duizenden euro's meer verdienen? Een tarief vaststellen is niet rechtlijnig. Redigista kan daarom geen vaste prijzen geven.

Diverse mogelijkheden

Offertes worden altijd aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Zo is het mogelijk met een uurprijs te werken, een strippenkaart, een projectprijs, een productprijs, een abonnement of een speciaal tarief. Mijn basis uurtarief is €75,-. Voor hele grote en/of langdurige opdrachten werk ik met een kortingstarief. Voor spoedopdrachten geldt een toeslagtarief. Het is vaak wel mogelijk om een projectprijs te maken, mits het project goed afgebakend is.

Een paar voorbeelden van projectprijzen

  • Een whitepaper van 15 pagina's redigeren Vanaf €900,-
  • Een website van 6 pagina's redigeren Vanaf €750,-
  • Een losse ghostblog (600-700 woorden) schrijven Vanaf €400,-
  • Een strippenkaart voor 5 blogs Vanaf €1500,-
  • 20 vacatureteksten (her)schrijven Vanaf €1500,-
  • Een abonnement voor korte tekstklussen Vanaf €500,- per maand
  • Wekelijks 4 korte nieuwsberichten schrijven Vanaf €150,- per week

Altijd een eerlijke prijs

Zoals gezegd, een goede tekst is heel veel waard. Redigista is niet goedkoop. Maar denk aan de uitspraak 'goedkoop is duurkoop'. Duurdere producten hebben meestal een betere kwaliteit, waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent. En dit geldt voor teksten net zo goed als voor een trui of een bankstel.

Nee, ik doe het toch liever zelf
Ja, ik wil betere teksten (en meer)