Schrijf alleen op wat belangrijk is

Schrijf alleen wat je moet schrijven. Is iets belangrijk? Dan schrijf je het op. Is het niet belangrijk? Dan schrijf je het niet op. Het klinkt zo logisch, alleen opschrijven wat belangrijk is. Maar dat blijkt toch vaak lastiger dan gedacht. Dus daar ga ik me daar de komende drie maanden mee bezig houden. Om het de inwoners van de Gemeente Hilversum gemakkelijker te maken.

Ik heb het natuurlijk al vaak gezegd: schrijf simpel, schrijf duidelijk, schrijf actief. Houd je zinnen kort en let op je zinsconstructies. Vraag jezelf: kan iemand zonder voorkennis dit ook begrijpen? Kan iemand die minder hoog is opgeleid dan ikzelf dit ook begrijpen? Daar heb ik de laatste twee jaar onder andere deze blogs over geschreven:

En de komende drie maanden ga ik deze specifieke kennis en ervaring bijna dagelijks in de praktijk brengen. Waarbij het doel is dat het grootste deel van de website Hilversum.nl tegen die tijd is herschreven. Dan kan de informatie lekker leesbaar en in een fris design online worden gegooid. Waarna het werk vervolgens achter de schermen nog even doorgaat. Ik heb er zin in!

Ja, ik wil betere teksten (en meer)