Reisverhalen schrijven

Heb je vorige week de zeven manieren om over je vakantie te schrijven bekeken? Mooi zo. Heb je ze misschien zelfs al uitgeprobeerd? Nog beter! Dan ben je toch al zeker een stap verder richting jouw droombaan als travel writer, oftewel reisschrijver. Een vak apart...

Met alle coronamaatregelen wordt er dit jaar (wederom) niet zoveel gereisd als pre-corona, maar dat geeft niet. Want doordat er zoveel mensen in Nederland blijven, is er ook meer interesse in leuke verhalen over Nederland. De 'best bewaarde geheimen' van de stad, de achterafpaadjes, de tuin van je moeder, of de toeristische trekpleisters die dit jaar ineens niet zo druk zijn: overal is wel een verhaal te vinden.

Helaas is de School voor Reisjournalistiek sinds april 2020 voor onbepaalde tijd gesloten, maar je vindt er nog wel veel leuke tips.

Het artikel 'Tips voor (professionele) reisschrijvers' is al tien jaar oud, maar nog steeds erg interessant om te lezen.

Wel hartstikke up-to-date: In september 2021 start National Geographic de Masterclass Reisjournalistiek.

Ben je de Engelse taal machtig, dan ben je in het voordeel. Er zijn namelijk vele online cursussen travel writing te vinden, zoals van Udemy: Travel Writing: Explore the World & Publish Your Stories en Travel Journaling: How to Write Extraordinary Travel Diaries.

Zelf vind ik reisschrijven niet eenvoudig. Het is met recht een vak apart! Maar leuk vind ik het wel. Ook al leest niemand mijn schrijfsels, ik bewaar ze graag voor later. Volgende week zal ik mijn laatste (nooit gepubliceerde) reisverhaal delen, daterend van een jaar geleden.

Welk reisverhaal wacht erop om door jóu geschreven te worden?

Ja, ik wil betere teksten (en meer)