Is een blogpauze verstandig?

De zomervakantie is inmiddels in alle regio's begonnen. Worden je blogs dan nog wel gelezen? Kun je niet gewoon even stoppen? Er zijn voor- en nadelen.

Nee, een blogpauze is niet verstandig

Het is dan wel zomervakantie, maar niet iedereen is (tegelijk) op vakantie. Dus, ja, je bereikt minder lezers, maar er zijn nog steeds lezers! Bovendien, ook de vakantiegangers blijven wellicht geïnteresseerd in wat je te vertellen hebt. Want hebben ze met al die vrije tijd niet juist méér tijd om blogs te lezen?

De blogs die je tijdens de zomer publiceert, blijven daarna ook gewoon zichtbaar, dus het is niet alsof je voor niets aan het schrijven bent. Ook je social posts blijven zichtbaar. Als je te lang niets van je laat horen, komt dat gek over. En dat geldt ook als mensen later je content terugkijken. Net een gat in je CV, maar dan anders.

En dan nog iets: Google gaat natuurlijk helemaal niet op vakantie. Als je elke week een nieuw artikel publiceert, komt de Googlebot (op een gegeven moment) met dezelfde regelmaat je website bezoeken. Stop je er ineens zes weken mee, wat zal de Googlebot dan doen? Doorgaan met bloggen, betekent doorgaan met werken aan je vindbaarheid.

Ja, een blogpauze is wel verstandig

Je kunt natuurlijk blogs inplannen. Dat is een prima plan om een blogpauze te voorkomen. Maar afhankelijk van de soort blog, komen er in meer of mindere mate reacties op je artikelen. Als je deze niet beantwoordt, komt dat toch een beetje amateuristisch over. Dan kun je beter helemaal geen blogs plaatsen.

Geef je lezers ook even pauze. Geef ze de kans om je te missen. De wereld vergaat niet en de Googlebot komt ook heus wel weer een keertje langs.

De conclusie: er is geen goed of fout

Wel draag ik graag een oplossing aan.

Geen blogpauze maar wel minder bloggen

Stap over op een vakantierooster. Blog je dagelijks? Stap over naar twee blogs per week. Blog je wekelijks? Stap over naar één blog per twee weken. Oftewel: Blog wat minder. Dan neem je een stapje terug, maar blijft je regelmaat toch enigszins in stand en blijf je zichtbaar. Fijne vakantie!

Ja, ik wil betere teksten (en meer)