3 Tips om je blog succesvol te maken

Je hebt al vele blogs geschreven en je hebt er nog lang geen genoeg van. Maar soms heb je het gevoel dat je in de lege ruimte schrijft. Wat kun je doen om je website met blog succesvol te maken?

1. Meet hoeveel bezoekers je hebt

Het is niet alleen bemoedigend om te zien dat je steeds meer bezoekers krijgt, het is ook handig om te weten waar deze bezoekers vandaan komen en welke blogs ze het meest interessant vinden. Installeer zo snel mogelijk een teller die deze metingen automatisch verricht. Google Analytics is gratis en de basics zijn relatief gemakkelijk te begrijpen.

2. Maak je website vindbaar door Google

  • Maak gebruik van SEO: Gebruik in je titels en openingszinnen veel woorden waarop je gevonden wilt worden door mensen die iets opzoeken in Google.
  • Gebruik veel links: Probeer relevante artikelen te vinden die passen bij elke blog die je schrijft. Laat de relevante woorden in je eigen blogs naar deze artikelen linken. Dat kan naar andere websites zijn, maar ook naar blogs van jezelf die je in het verleden geschreven hebt.
  • Zorg ervoor dat je website helemaal 'af' is: Zorg dat elke pagina tekst bevat die up to date is en dat alle linkjes werken. Het is een goed idee om dit elk kwartaal of elk jaar te controleren.

3. Maak actief gebruik van social media

Bloggen betekent communiceren. Maar je moet er wel wat voor doen om reacties te krijgen op je blog. Laat mensen in je persoonlijke en/of zakelijke netwerk daarom altijd weten wanneer er weer een nieuwe blog van je verschenen is. Schrijf een kort intro met een verwijzing en plaats deze op de voor jou relevante kanalen, zoals LinkedIn of Instagram.

Ja, ik wil betere teksten (en meer)