5 Tips voor een aantrekkelijke blogtitel

Je blog kan nog zo interessant zijn, als je blogtitel dat niet is, zullen mensen hem niet lezen. Zonde! Hier 5 tips met voorbeelden.

1. Vertel waarom de blog interessant is

Waarom zou de lezer verder willen lezen? Wat heb je te bieden? Een blog moet door de lezer gezien worden als bruikbaar. Bij de titel 'Een goede blogtitel doet wonderen' wordt wel geïnsinueerd dat een blogtitel goed moet zijn, maar niet wat de lezer in de blog kan verwachten en wat hij aan de blog heeft. Beter zou zijn 'Zo creëer je de beste blogtitel'.

2. Plaats de focus op de lezer

Waarom is de content interessant voor de lezer? Wat kan hij ermee doen? Lezers krijgen op internet veel informatie aangeboden. Ze moeten dus in één oogopslag kunnen zien wat ze aan jouw blog hebben. De titel 'Een goede blogtitel doet wonderen' geeft helemaal niet aan wat de lezer hier aan heeft. Beter zou zijn 'Een goede blogtitel schrijf je zo'.

3. Gebruik de juiste keywords

Waarop wil je gevonden worden? Wat is je kernboodschap? De titel van een blog komt terug in het webadres. Dit is dus erg belangrijk voor de vindbaarheid in Google. Op de woorden in je blog word je dus gevonden. In de titel 'Een goede blogtitel doet wonderen' staan weinig woorden waar mensen op zoeken. Beter zou zijn '4 tips voor een goede blogtitel'.

4. Stel vragen

Hoe wil je je lezers betrekken bij wat je te vertellen hebt? Vragen zorgen ervoor dat lezers geïnteresseerd raken. Ze zien een vraag, denken even na over het antwoord, weten het niet meteen en besluiten vervolgens verder te lezen voor een snel, gemakkelijk antwoord. Of, misschien weten ze het antwoord wel, en willen ze even kijken of ze beter zijn dan jij. Bij de titel 'Een goede blogtitel doet wonderen' is dit niet het geval. Beter zou zijn 'Hoe ziet een goede blogtitel eruit?'.

5. Wees creatief

Om eerlijk te zijn, bestaan er een hele hoop manieren om blogtitels aantrekkelijk te maken. Voor welke je kiest, hangt ook af van je doelgroep. Verschillende mensen vinden verschillende dingen bruikbaar, verschillende mensen gebruiken verschillende keywords. Daarmee kun je ook experimenteren. Doe eens gek! 'Een goede blogtitel doet wonderen' is niet heel pakkend. Wat te denken van 'Een goede blogtitel is als een biertje op een zonovergoten terras'. Dat klinkt lekker!

Ja, ik wil betere teksten (en meer)