Projecten

Ik doe als freelance redacteur niet alleen opdrachten, maar ik heb ook mijn eigen projecten.

Nieuwjaarsbriefschrijven.nl

Livegang: 1 december 2022

Kijk terug op je afgelopen jaar en deel je belevenissen met vrienden en familie. Hoe kijk jij over tien jaar terug op je leven? Door een nieuwjaarsbrief te schrijven, reflecteer je op het afgelopen jaar. Je voelt al je successen en kleine geluksmomentjes nog een keer. Je staat met dankbaarheid stil bij alles wat je al hebt, en alles wat je overwonnen hebt. Wellicht stel je zelfs doelen voor het aankomende jaar. Je denkt na over je leven en wat je hebt bereikt. En met je volgende nieuwjaarsbrief in je achterhoofd, bedenk je wat voor leuks je komend jaar allemaal kunt gaan doen.

"Superleuk! om weer te lezen. Zo heb ik in een keer weer een beetje overzicht."

100wensenlijst.nl

Schatting: 3 februari 2023 online

Mijn counsellor gaf me de tip: maak eens een 100 wensenlijst. Want alleen zeggen dat je 'meer leuke dingen wilt gaan doen', zet geen zoden aan de dijk. Ik maakte zo'n lijst in maart 2022. En gestructureerd als ik ben, verdeelde ik mijn wensen nog onder in rubrieken ook. En verder deed ik er niets meer mee ;) Daar wil ik verandering in brengen!

"Sinds ik mijn 100 wensenlijstje heb, lijkt het wel of ik ongemerkt veel meer voor elkaar krijg."

Proeflezenvoorondernemers.nl

Schatting: medio 2023 online

In november 2022 heb ik de opleiding tot boekenredacteur afgerond. En omdat ik niet in vaste dienst wil bij een uitgeverij, ga ik mijn eigen boekredactie-dienst opzetten. Specifiek voor ondernemers. Dit omdat mijn redacteurshart bij de non-fictie ligt. Ondernemers kunnen bij mij terecht met hun manuscript, dat ik voor ze kan proeflezen of zelfs uitgebreid redigeren.

"Het is heel fijn om je manuscript bij iemand over de schutting te gooien. Pijnlijk ook wel, maar daarna kun je weer vol hernieuwde energie weer verder"

Verdiepingsjaar.nl

Schatting: maart 2024 in publicatie

Al sinds medio 2022 loop ik ermee rond in mijn hoofd: een boek schrijven over het nemen van een tussenjaar. Voor opvoeders. Over de voordelen ervan. Steeds komen er andere dingen tussen (no pun intended), maar in 2023 wil ik er ├ęcht werk van gaan maken.

-Tussenjaar? Waartussen? Een 'tussenjaar' is veel meer dan een 'pauze'. Of in ieder geval: dat zou het kunnen zijn. Dus ik heb het liever over een verdiepingsjaar. Een jaar waarin je de diepte van je eigen wensen induikt. Een jaar waarin je nieuwe dingen gaat doen, angsten aan de kant zet en gaat ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is dan het standaard riedeltje school-studie-baan-koophuis. Een jaar waarin je je gaat verdiepen in welke kant je ├ęcht op wilt in het leven.-

Ja, ik wil betere teksten (en meer)